Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
260 ml σπορέλαιο
2 κουτ. γλυκού μπέικη παουτερ
280 ml φρέσκο γάλα
4 αυγά
5 βανίλιες
600 γρ. ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού σόδα σκόνη
2 κουτ. σούπας πούδρα αμυγδάλου ( προαιρετικα)
5 χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο-κίτρινο-μπλε-πράσινο-μωβ)
Για την γέμιση:
600 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουτ σούπας λικέρ
Για την επίστρωση:
300 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα υλικά για την γέμιση στο μίξερ και βάζουμε στρώσεις ανάμεσα σε κάθε παντεσπάνι. Στη συνέχεια στρώνουμε πάνω και στα πλάγια.
Χτυπάμε τα υλικά για την επίστρωση και μοιράζουμε σε 5 μπολ. Στάζουμε κάθε χρώμα από λίγο και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου