Υλικά:
4 φλιτζάνια ανάλατος ζωμός κοτόπουλο.
4 φλιτζάνια νερό.
2 κουτ. σούπας ρύζι.
2 αυγά, χτυπημένα.
2 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού.
¼ κουτ. γλυκού μείγμα μυρωδικών.
Λίγο χοντροκομμένο πιπέρι.
Κλωνάρια μαϊντανού.
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τον ζωμό κοτόπουλου στο νερό που βράζει. Προσθέτουμε το ρύζι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, αλλά να κρατάει λίγο.
Αναμειγνύουμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε σιγά - σιγά τη ½ ποσότητα από την κατσαρόλα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα. Στη συνέχεια.
Αφήνουμε την υπόλοιπη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά άλλα 3 με 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσοχή όχι σε υψηλή φωτιά για να μη σβολιάσει η σούπα. Προσθέτουμε και το μείγμα μυρωδικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου