Υλικά:
1 κιλό αλεύρι μαλακό
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
λίγο κονιάκ
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ. γλυκού σόδα
450 -550 γρ. κουβερτούρα
σιρόπι:
1 ½ ποτήρι νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε, το χυμό πορτοκαλιού, κονιάκ, σόδα, κανέλα, γαρύφαλλο, ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ύστερα ρίχνουμε λίγο - λίγο το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη γίνει μαλακή. Πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει. Συνήθως (οβάλ σχήμα) και τα πατάμε λίγο στη μέση. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C για 20 λεπτά. Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι για 5-6 λεπτά. Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στραγγίξουν. Μέσα σε μπεν μαρί που έχουμε ετοιμάσει, λιώνουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε το λάδι.(το λάδι το ρίχνουμε για να γυαλίζει) όταν τα μελομακάρονα μας έχουν κρυώσει και στραγγίσει από τα σιρόπια, τα βουτάμε στη σοκολάτα. Τα στρώνουμε σε πιατέλα και τα γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια ή ότι άλλο θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου