Υλικά:
1 αλεύρι φαριν απ
250 γρ. βούτυρο
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού κοφτό στη μύτη μαστίχα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
¾ φλιτζανιού γάλα
Άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατεψει. Χωρίζουμε τα αυγά, και χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους ένα – ένα. Ύστερα ρίχνουμε την μαρέγκα. Προσθέτουμε την μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού, και τις βανίλιες. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού. Αφού έχουμε ετοιμάσει το μείγμα μας, το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ένα κέρμα για το φλουρί, κατά προτίμηση να είναι ελαφρύ. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Όταν μπήξουμε ένα μαχαιράκι και βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή με λευκό γλασο σοκολάτας.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου