Υλικά:
3 πράσα
1 κρεμμύδι
100 γρ. φέτα
½ κούπα κρέμα γάλακτος
100 γρ. ανθότυρο
5-6 κ.σ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
2 λουκάνικα γαλοπούλας ή λουκάνικα Φρανκφούρτης
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 αυγά
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα πράσα. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας, για να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Ύστερα προσθέτουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο το αλάτι , πιπέρι και βράζουμε ακόμη για πέντε λεπτά χωρίς το καπάκι. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά έως ότου να ροδίσουν. Αφαιρούμε τα πράσα με μια τρυπητή κουτάλα, σε ένα λαδωμένο ταψάκι ρίχνουμε το μείγμα και λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Έπειτα χτυπάμε τα αυγά στην κατσαρόλα με το ζουμί που μας έχει μείνει από τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα. Το βάζουμε πάλι στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.
Καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου