Υλικά:
• 1 κιλ. Σπάλα Χοιρινή
• 5-6 Πατάτες
• 2 Κρεμμύδια ξερά
• 5 κουτ. Σούπας Ελαιόλαδο
• 1 ½ κουτ. Σούπας Μαργαρίνη
• 4 Ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
• 1 κουτ. Σούπας Ντοματοπολτό διαλυμένο σε νερό
• 2 Φύλλα δάφνης
• Λίγο Μοσχοκάρυδο
• Αλάτι
• πιπέρι
• Νερό
• ½ φλιτζάνι Κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα ελαφρώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Αφού το σοτάρουμε προσθέτουμε την μαργαρίνη και την 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια, συνεχίζοντας το σοτάρισμα και σβήνουμε με μισή κούπα κόκκινο κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον διαλυμένο ντοματοπολτό, το πιπέρι, δάφνη, μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε να σιγοβράσει. Ωστόσο καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τις πατάτες και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν 2-3 βράσεις. Τις αφαιρούμε από το νερό και τις βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, και τις ανακατεύουμε. ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο μας, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Όταν το κρέας έχει μισοψηθεί το προσθέτουμε στις πατάτες σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες. Κατά διαστήματα κοιτάμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό και να μείνει σάλτσα στο φαγητό μας. Τέλος σερβίρουμε ζεστό και το μόνο που θα σας ευχηθώ, καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου