Υλικά:
• ½ κιλ. Γίγαντες
• 2 Κρεμμύδια μεγάλα
• Λίγο Σέλινο
• 1 Χωριάτικο λουκάνικο
• 2 Καρότα
• 2 φλ. Καφέ Ελαιόλαδο
• Αλάτι
• πιπέρι
• ½ κουτ. Σούπας Κανέλα
• 3 – 4 Ντομάτες ψιλοκομμένες
• 2 κουτ. Σούπας πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τους γίγαντες στο νερό για να μαλακώσουν. Την άλλη μέρα το πρωί βράζουμε τους γίγαντες για 40 λεπτά περίπου. Όταν βράσουν και μαλακώσουν τους αδειάζουμε στο σουρωτήρι. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, με το ελαιόλαδο, αφού το έχουμε ψιλοκόψει. ρίχνουμε και τα καρότα, αφού και αυτά τα έχουμε κόψει σε ροδέλες, την ντομάτα , τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, πιπέρι, και την κανέλα. στο τέλος ρίχνουμε και το σέλινο. Προσθέτουμε τους γίγαντες και αν χρειαστεί, λίγο νερό. ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου. Όταν θα είναι έτοιμο αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί και κρατάμε το ζουμί. Σε ένα τηγάνι κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί με τους γίγαντες. Ρίχνουμε και το ζουμί που κρατήσαμε. Το βάζουμε στο φούρνο και στην ένδειξη γκριλ για 15 λεπτά περίπου, για να κάνει ωραία κρούστα από πάνω. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου