Υλικά:
250 γρ. ρύζι μπασματι
200 γρ. μανιτάρια κονσέρβα
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
200 ml. Λευκό κρασί
5 κουτ. Σούπας βούτυρο
Λίγο δενδρολίβανο
Λίγο βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι με αλατισμένο νερό και Βράζουμε το ρύζι μπασματι. Σε ένα τηγάνι θα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με βούτυρο για να δώσει μια ιδιαίτερη γεύση. Ύστερα προσθέτουμε το δενδρολίβανο με τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μαζί με τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα. Τα σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε ακόμη πάνω στην φωτιά, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε 4 με 5 κουταλιές νερό από του ρυζιού που βράσαμε και ανακατεύουμε. Όταν θα είναι έτοιμο το ρύζι μας, προσθέτουμε μέσα το μείγμα μας και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου