Οικονομικά και γρήγορα
Υλικά:
300γρ. Βίδες (μπορούμε και με φιογκάκι, πέννες, κλπ.)
1 ½ κεσεδάκι γιαούρτι
2 ½ φλ. λάδι
1 ½ φλ. μαγιονέζα
1 ½ φλ. μουστάρδα
½ χυμό λεμονιού
2 κουτ γλ. Αλάτι
1 κουτ γλ. Πιπέρι
1 κουτ γλ. Πάπρικα
Προαιρετικά λίγα μανιτάρια χοντροκομμένα, και από 1 πιπεριά κόκκινη, πράσινη, κίτρινη κομμένες καρεδακι.
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις βίδες με αλατισμένο νερό για 10 με 15 λεπτά περίπου. Μετά τις στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. προαιρετικά σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι, λίγο τα μανιτάρια με τις πιπεριές Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το λάδι και τον χυμό λεμονιού, μαζί μέχρι να γίνει ένα ωραίο και ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα, τα μανιτάρια με τις πιπεριές και ανακατεύουμε ξανά όλα μαζί. Ρίχνουμε και τις βίδες μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε. Τέλος βάζουμε σε μια σαλατιέρα τις βίδες με τη σως και πάμε, για σερβίρισμα. Καλή σας όρεξη.!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου