Υλικά:
• 1 Πατάτα μεγάλη
• 1 ½ κουτ. Γλυκού Μουστάρδα σκόνη
• ½ φλ. Τσαγιού Σπορέλαιο
• 1 κουτ. Γλυκού Αλάτι
• 1 λεμόνι για τον χυμό του
• 7 κουτ. Σούπας νερό παγωμένο
Εκτέλεση:
Βράζουμε την πατάτα σε ένα κατσαρόλι με νερό μέχρι να μαλακώσει. Μετά την ξεφλουδίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Την κόβουμε σε κομματάκια και την χτυπάμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ, ρίχνοντας το αλάτι, την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και 4 κουταλιές από το παγωμένο νερό. Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για να μην κόψει η μαγιονέζα και όταν το μείγμα μας γίνει λείο, προσθέτουμε σταγόνα -σταγόνα το λάδι. Ενδιάμεσα, προσθέτουμε και το υπόλοιπο παγωμένο νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου