Υλικά:
Για μια Δόση 28εκ
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτ. Γλυκού μπεικιν παουντερ (μόνο αν βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
1 φακελάκι βανίλια
Για σοκολατένιο παντεσπάνι ρίχνουμε 1 με 2 κουτ. Γλυκού κακάο στο αλεύρι πριν το κοσκινίσουμε.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ σε γρήγορη ταχύτητα, τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και αφρατέψει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας 2 ή και 3 φορές, για να γίνει ποιο αφράτο και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα λίγο – λίγο ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά κάνοντας κυκλικές αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη φύγει ο αέρας από το μείγμα των αυγών. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον φούρνο με αέρα για 25 - 30 λεπτά περίπου. Για να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί θα πρέπει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Δοκιμάζουμε και βυθίζοντας ένα μαχαιράκι, πρέπει να βγει στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και μετά το βγάζουμε από το ταψί και αν θέλουμε το κόβουμε 2 ή 3 στρώσεις ανάλογα την δόση που φτιάξαμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου