Υλικά:
1 κιλό καλαμαράκια μέτρια (καθαρισμένα).
250 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο).
1 ματσάκι άνηθο.
1 φλ. ρύζι γλασέ .
1 ποτήρι νερού ούζο.
Εκτέλεση:
αφού έχουμε κόψει τα πλοκάμια από τα καλαμάρια πολύ ψιλά, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα βάζουμε μέσα. Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι. Σβήνουμε με το ½ ούζο από το ποτήρι που έχουμε στην άκρη.
μετά γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το υλικό και τα τοποθετούμε σε σειρά σε μια γάστρα. Ρίχνουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, και τέσσερις κούπες νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι την γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου. 5 με 10 λεπτά πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε και το υπόλοιπο ούζο.
Καλή σας όρεξη!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου