Υλικά
1 ποτήρι γλυκό τραχανά
2 ποτήρια νερό, ζωμό κότας ή λαχανικών
1 ποτήρι γάλα
2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 φέτες ψωμιού (την ψίχα κομμένη σε κύβους)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει, με λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τον τραχανά και μια κουταλιά βούτυρο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 12 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά το βράσιμο. Ανακατεύουμε για να μην πιάσει η σούπα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν πήξει την απομακρύνουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε, ζεστή ρίχνοντας από πάνω λίγα κρουτον.
Τους κύβους ψωμιού (κρουτον)τους βάζουμε στο γκριλ του φούρνου για λίγο μέχρι να γίνουν τραγανοί.
Καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου