Υλικά:
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1½ κιλό κουνουπίδι
2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
400 γραμμ. ντοματάκια
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα με το λάδι και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο 5 λεπτά περίπου.. ρίχνουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ελάχιστη ζάχαρη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20 λεπτά περίπου για να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα. Σερβίρουμε και με ρύζι.
Καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου