Υλικά:
½ κιλό κουνουπίδι
2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
1 κ.σ. νερό
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. κεφαλοτύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά περίπου, να μαλακώσει λίγο. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μπουκιές. Το αλατοπιπερώνουμε. χτυπάμε το αυγό με το νερό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια με το κουνουπίδι στη φρυγανιά, να καλυφθούν καλά. Έπειτα τα βουτάμε στο αυγό και ξανά στη φρυγανιά (εάν χρησιμοποιήσουμε τυρί, το ανακατεύουμε με τη φρυγανιά). Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν γύρω γύρω. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου