ΥΛΙΚΑ:
3 κιλ. Αλεύρι (1 ½ φαρίνα και 1 ½ μαλακό)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού ελαφρά χλιαρό και ξύσμα
1000 γρ. Νέα Φυτίνη
12 αυγά. ( 10 αυγά χωριστά κρόκους και ασπράδια και 2 κρόκους για άλειμμα)
1 κιλ. ζάχαρη
5 βανίλιες
1 φακελάκι αμμωνία
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τρίβουμε τη Φυτίνη στο αλεύρι. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με την αμμωνία, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε μία λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Βάζουμε το μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη στο κέντρο του αλευριού με τη Φυτίνη και ζυμώνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε το χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα της ζύμης και ζυμώνουμε πάλι ώστε να γίνει μία αφράτη μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα μας αρέσει.
Τα τοποθετούμε σε αλειμμένο ταψί με φυτίνη, αραιά το ένα από το άλλο διότι φουσκώνουν. Τέλος, αλείφουμε το κάθε κουλουράκι με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 20–25 λεπτά.
Καλή επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου