Υλικά
Παντεσπάνι
40 gr. αλεύρι φαρίνα
100 gr. ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
40 gr. αλεύρι φαρίνα
100 gr. ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
Σιρόπι
100 gr. ζάχαρη
100 gr. νερό
5 κουταλιές της σούπας σιρόπι μαρασκίνο
100 gr. ζάχαρη
100 gr. νερό
5 κουταλιές της σούπας σιρόπι μαρασκίνο
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 και 1/3 φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κρόκους
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 και 1/3 φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κρόκους
2 βανίλιες
Σαντιγύ
500 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
4 κουταλιές της σούπας άχνη
3 κουταλιές της σούπας golden syrup
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή κίρς
Γαρνίρισμα
Μερικά κερασάκια
500 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
4 κουταλιές της σούπας άχνη
3 κουταλιές της σούπας golden syrup
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή κίρς
Γαρνίρισμα
Μερικά κερασάκια
Εκτέλεση
Αρχικά χτυπάμε την Σαντιγύ
για να παγώσει, συνεχίζουμε με το παντεσπάνι και τέλος ετοιμάζουμε την κρέμα
ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε την κρέμα στο μπολ που πρόκειται να την χτυπήσουμε, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια μέσα στο κρύο μπολ, προσθέτουμε την άχνη, το golden syrup και το κονιάκ ή το κίρς μέχρι να πήξει και να γίνει Σαντιγύ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου περίπου 25 εκατοστών.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, τις βανίλιες και τους κρόκους να αφρατέψουν για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, μόλις ζεσταθεί ελαφρά, προσοχή μην βράσει, προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Μόλις πάρει το υπόλοιπο γάλα 1-2 βράσεις, προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει, σε χαμηλή φωτιά!
Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρολίτσα και βράζουμε για 5′ λεπτά, μόλις το κατεβάσουμε προσθέτουμε το σιρόπι μαρασκίνο και αφήνουμε να κρυώσει πρίν το χρησιμοποιήσουμε.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσια κομμάτια οριζόντια κομμάτια.
Ραντίζουμε με το σιρόπι το πρώτο κομμάτι να βραχεί καλά.
Παίρνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, προσθέτουμε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας Σαντιγύ και χτυπάμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε την κρέμα στο μπολ που πρόκειται να την χτυπήσουμε, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια μέσα στο κρύο μπολ, προσθέτουμε την άχνη, το golden syrup και το κονιάκ ή το κίρς μέχρι να πήξει και να γίνει Σαντιγύ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου περίπου 25 εκατοστών.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, τις βανίλιες και τους κρόκους να αφρατέψουν για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, μόλις ζεσταθεί ελαφρά, προσοχή μην βράσει, προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Μόλις πάρει το υπόλοιπο γάλα 1-2 βράσεις, προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει, σε χαμηλή φωτιά!
Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρολίτσα και βράζουμε για 5′ λεπτά, μόλις το κατεβάσουμε προσθέτουμε το σιρόπι μαρασκίνο και αφήνουμε να κρυώσει πρίν το χρησιμοποιήσουμε.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσια κομμάτια οριζόντια κομμάτια.
Ραντίζουμε με το σιρόπι το πρώτο κομμάτι να βραχεί καλά.
Παίρνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, προσθέτουμε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας Σαντιγύ και χτυπάμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί.
Στρώνουμε όλη την
κρέμα στο παντεσπάνι και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
Ραντίζουμε με το σιρόπι το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι να βραχεί καλά και στρώνουμε την μισή Σαντιγύ, την υπόλοιπη την βάζουμε στο ψυγείο ξανά.
Τοποθετούμε από πάνω και το τελευταίο κομμάτι από το παντεσπάνι ραντίζουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας και τα πλαϊνά με Σαντιγύ, πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
Ραντίζουμε με το σιρόπι το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι να βραχεί καλά και στρώνουμε την μισή Σαντιγύ, την υπόλοιπη την βάζουμε στο ψυγείο ξανά.
Τοποθετούμε από πάνω και το τελευταίο κομμάτι από το παντεσπάνι ραντίζουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας και τα πλαϊνά με Σαντιγύ, πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
Γαρνίρουμε με την
υπόλοιπη Σαντιγύ κάνοντας σχέδια με κορνέ, τοποθετούμε τα κερασάκια και
τέλος αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει 3-4 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου