Υλικά:
2 φλιτζάνια σταφίδες
3 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
3 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 φλιτζ. νερό και βράζουμε τις σταφίδες μας 15 λεπτά. Όταν περάσουν τα 15
λεπτά, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και το καλαμποκέλαιο.
Σε μια μικρή λεκάνη ανακατεύουμε μαζί τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα με τις σταφίδες.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμ. για περίπου 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο μας. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαιράκι μπιγοντας μέσα στο μίγμα. Αν βγει καθαρό είμαστε έτοιμοι.
Σε μια μικρή λεκάνη ανακατεύουμε μαζί τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα με τις σταφίδες.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμ. για περίπου 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο μας. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαιράκι μπιγοντας μέσα στο μίγμα. Αν βγει καθαρό είμαστε έτοιμοι.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία. !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου