Για σας με την λαγάνα
που υποσχέθηκα.
Αλεύρι σ αυτή χρησιμοποίησα σκληρό 750 γρ. Ζέστανα προς το
χλιαρό μια μίξη 250 γάλα-250νερο (αν έχω βάζω μόνο γάλα, το κάνει πιο αφράτο) ή
μόνο νερό. Διαλύω μία νωπή μαγιά με 1 κγ μέλι και λίγο από το χλιαρό μίγμα. Τα
βάζω μέσα στο αλεύρι. κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο. αφήνω 15'.Εγω δεν βάζω,
εσείς όμως θα βάλετε 1κγ αλάτι και περίπου 50μλ.λαδι. Αφήνετε σε ζεστό μέρος
για 45'.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ή σε λαδόκολλα αλευρωμένη τη δουλεύεται λίγο με την βοήθεια αλευριού Κάνοντας δίπλες από έξω
προς το κέντρο και την φέρνετε τούμπα σε ταψί με λαδόκολλα Δίνεται σχήμα
λαγάνας και αφήνετε άλλα 30' Διαλύοντας σε λίγο χλιαρό νερό ή γάλα ή αφήνοντας
μερικές κ.σ. από το μίγμα μας με λίγο μέλι ή αλεύρι την περνάτε από πάνω με
πινέλο. ραντίζουμε σουσάμι και κάνουμε πιρουνιές. Αέρας 180* για 25'Εγω γιατί πάντα αφήνω, και
έχω, έβαλα και προζύμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου