Υλικά:
230 γρ. αλεύρι που
φουσκώνει
100 κακάο καλής ποιότητας
1 κ.σουπ. (κανέλα,
ή γαρύφαλλο, ή μοσχοκάρυδο.
2 αυγά
230 γρ. ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
250 ml γάλα
1 φλ. σταγόνες
σοκολάτας ή τρούφα.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
Σε μια λεκανιτσα ή
μπολ , κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπαχαρικό.
Βάζουμε στο κάδο
του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε έως να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά - σιγά και έπειτα το γάλα
και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά.
Αδειάζουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα του αλευριού και
ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να έχουμε ένα λείο χυλό.
Στο μεταξύ, βάζουμε χάρτινες θήκες σε μια φόρμα για μάφινς.
Με μια κουτάλα μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες
καλύπτοντας τα ¾ σε κάθε θήκη.
Πασπαλίζουμε με
σταγόνες σοκολάτας ή τρούφας και
ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στον
προθερμασμένο φούρνο, με μια
οδοντογλυφίδα δοκιμάζουμε ώστε να είναι καθαρή.
Τα αφήνουμε πάνω σε
μια σχάρα να κρυώσουν και μετά σερβίρουμε.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία. !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου