Υλικά:
500
ml. γάλα
½ φλ. τριμμένη γραβιέρα
16-18 έτοιμα κανελόνια (χωρίς βράσιμο)
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
250 ml. κρέμα γάλακτος
Κομματάκια Βιτάμ
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 αυγό
Χυμό Τομάτας
1 ντομάτα Ψιλοκομμένη
Αλάτι
½ φλ. τριμμένη γραβιέρα
16-18 έτοιμα κανελόνια (χωρίς βράσιμο)
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
250 ml. κρέμα γάλακτος
Κομματάκια Βιτάμ
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 αυγό
Χυμό Τομάτας
1 ντομάτα Ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Πιπέρι
άσπρο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε
το κρεμμύδι στο λάδι και, όταν ξανθύνει,
προσθέτουμε τον κιμά να σοταριστεί. Μετά από λίγο ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό
τομάτας, ⅓ της κούπας νερό αλάτι πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγόβρασε για 15
λεπτά περίπου.
Ανακατεύουμε
σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος,
το αυγό, το τριμμένο τυρί και το άσπρο πιπέρι, και πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα τον πάτο του ταψιού που
θα βάλουμε τα κανελόνια.
Αφού
κρυώσει ο κιμάς μας, γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια.
Εν συνεχεία βάζουμε τα κανελόνια σε σειρά στο ταψί (όχι κολλητά μεταξύ τους), περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα, ώστε να καλυφθούν καλά,
και τα πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.
πάνω
στα κανελόνια μας , ρίχνουμε κομματάκια Bιτάμ, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου ,σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς. Μετά το ξεσκεπάζουμε ,για
άλλα 15 λεπτά να κάνει μια κρούστα.
Σας
ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου