Υλικά
500 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
250 γρ. νισεστέ
70 γρ. αμύγδαλα άσπρα καβουρντισμένα
2 + ½ φλ. τσαγιού νερό
125 γρ. βούτυρο
250 γρ. νισεστέ
70 γρ. αμύγδαλα άσπρα καβουρντισμένα
2 + ½ φλ. τσαγιού νερό
Επιπλέον
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
Διαλύετε το νισεστέ στο 1,5 φλ. τσαγιού νερό. Το αφήνετε στην άκρη.
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
Διαλύετε το νισεστέ στο 1,5 φλ. τσαγιού νερό. Το αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε μισό φλ. τσαγιού από τη ζάχαρη σε μια
κατσαρόλα με βαρύ πάτο και ρίχνετε λίγο λίγο
για να μην σας καεί και πικρίσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ένα ξανθό
χρώμα. Όταν πάρει σκούρο καστανό χρώμα, ρίχνετε με προσοχή το νερό, την
υπόλοιπη ζάχαρη, το νισεστέ, το βούτυρο και τα αμύγδαλα.
Ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να πήξει.
Αδειάζετε τον χαλβά σε μικρό ταψάκι και τον πασπαλίζετε με χοντρή ζάχαρη. Καραμελώνετε
κάτω από το γκριλ στο φούρνο για μερικά
λεπτά ή με το φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής.
Όταν πάρει χρώμα, ρίχνετε από πάνω τα
αμύγδαλα φιλέ και βάζετε ξανά στο γκριλ ή με το φλόγιστρο, να πάρουν χρώμα τα
αμύγδαλα. Μπορείτε να μην καραμελώσετε τον χαλβά και να τον αφήσετε με την
ζάχαρη.
Καλή σας επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου