ΥΛΙΚΑ:
750 γρ. αλεύρι φαρίνα
750 γρ. αλεύρι μαλακό
½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
500 γρ. Νέα Φυτίνη
5 αυγά. χωριστά κρόκους και ασπράδια
1 κρόκο για
άλειμμα
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γάλα θερμοκρασία
δωματίου
3 βανίλιες
½ φακελάκι αμμωνία
1 κ.σουπ. μπεικιν παουντερ
½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και ρίχνουμε την
φυτινη κομματάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με την αμμωνία, τη
βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού το μπεικιν παουντερ και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλη λεκάνη με
το μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους
αυγών την ζάχαρη, ρίχνουμε και το κονιάκ και χτυπάμε έως να αφρατέψουν. Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε τα ασπράδια
να γίνουν μαρέγκα (προσοχή για να σφίξει η μαρέγκα το σύρμα του μίξερ πρέπει να είναι καθαρό
και να μην έχει υπολείμματα από κρόκο). Εν συνεχεία προσθέτουμε την μαρέγκα στο μίγμα
με την ζάχαρη και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μείγμα κρόκων, ζάχαρης, και μαρέγκας, στο κέντρο του αλευριού με τη Φυτίνη και ζυμώνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα.
Ενσωματώνουμε το χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα της ζύμης και ζυμώνουμε πάλι ώστε να γίνει μία αφράτη μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα μας αρέσει.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραιά το ένα από το άλλο διότι θα φουσκώσουν. Τέλος, αλείφουμε το κάθε κουλουράκι με κρόκο αυγού, εφόσον το έχουμε χτυπήσει μαζί με μια κουτ. σούπας νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20–25 λεπτά ανάλογα πάντα τον φούρνο μας..
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου