Υλικά: ΣΑΜΑΛΙ:
340 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. νερό
200 γρ. χυμό
πορτοκαλιού
225 ζάχαρη
1 φακελάκι (20 γρ.)
μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ. γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη σκόνη
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 βανίλια
Λάδι για άλειμμα ταψιού
αμύγδαλα ασπρισμένα
για γαρνίρισμα
Υλικά: ΣΙΡΟΠΙ:
3
φλ. τσαγιού ζάχαρη
2
φλ. τσαγιού νερό
1 φλούδα
λεμονιού
1
βανίλια
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε ένα ταψί 30-32 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ
αναμιγνύουμε όλα τα στερεά υλικά και στο
τέλος, προσθέτουμε, σιγά σιγά το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να
ενσωματωθεί όλο το νερό και ο
χυμός πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε το μείγμα στο
ταψί και στρώνουμε με μια
σπάτουλα να είναι ομοιόμορφη. Σκεπάζουμε
με πλαστική μεμβράνη το ταψί και το
αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά τουλάχιστον να απορροφήσει το σιμιγδάλι τα
υγρά.
Κόβουμε το μείγμα σε κομμάτια και γαρνίρουμε (προαιρετικά)
το κάθε κομμάτι με ένα αμύγδαλο. Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180
βαθμούς για 45 λεπτά περίπου
μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
Για το σιρόπι Βάζουμε
όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια
κατσαρόλα και τα βράζουμε για 4 λεπτά εφόσον αρχίσει να βράζει. Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι με ένα κουτάλι. Αφήνουμε να πιεί όλο το σιρόπι και να κρυώσει καλά και
μετά το κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή σας επιτυχία. !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου