Υλικά
1 ½ lit. γάλα
½ φλ. Αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. βούτυρο
2 αυγά
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
βάζουμε μια κατσαρόλα
σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει (προσοχή να μην κάψει) ρίχνουμε
το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει το αλεύρι μας ένα ξανθό χρώμα.
Εν συνεχεία ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα και γρήγορες
κινήσεις για να μην μας σβολιάσει. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και μοσχοκάρυδο. Όταν
αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες,
αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά
χτυπημένα. Ξαναβάζουμε για λίγο την κατσαρόλα στο μάτι και ανακατεύουμε μέχρι
να αρχίσει πάλι να φουσκαλιάζει. Αποσύρουμε από το μάτι. Αν δεν
την χρησιμοποιήσουμε αμέσως την μεταφέρουμε
σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπήσει πάνω στην μπεσαμελ για να μην δημιουργηθεί πέτσα.
( αν η μπεσαμελ μας γίνει πολύ σφιχτή την αραιώνουμε με λίγο
γάλα.)
Καλή σας επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου