Υλικά για την ζύμη
500 γρ. αλεύρι σκληρό
8 γρ. ξηρή μαγιά
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
350 ml χλιαρό νερό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ή βασιλικό
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την μαγιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10 λεπτά για να δουλέψει η μαγιά. Στη συνέχεια σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε ένα λάκκο στην μέση. Εφόσον αφρίσει η μαγιά την ρίχνουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το λάδι, την ρίγανη και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας , αρχίσει να γίνεται συμπαγής την σχηματίσουμε σε μια μπάλα.
Αλευρώνουμε τον πάγκο, και Ζυμώνουμε για 10 λεπτά με δυνατές κινήσεις.
Μόλις γίνει ελαστική, αλείφουμε με λάδι ένα μπολ και τη βάζουμε μέσα και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Την αφήνουμε για 1 ώρα για να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και φτιάχνουμε 2 πίτσες.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια είτε με τα χέρια μας πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις είτε με τον πλάστη. Η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Υλικά για την πίτσα
20 φέτες μπέικον χοντροκομμένες
20 φέτες ζαμπόν
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ψιλές φέτες ή
1 πιπεριά πράσινη // // //
Κίτρινο τυρί
Ρίγανη
Πιπέρι
Χυμό ντομάτας
Λάδι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό ντομάτας, την ρίγανη, λίγο πιπέρι. Αφήνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Εφόσον έχουμε ετοιμάσει το ζυμάρι μας, πασπαλίζουμε με λίγο λάδι δυο ταψάκια πίτσας ή την λαμαρίνα του φούρνου μας. Ανοίγουμε το ζυμάρι και απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας. Στρώνουμε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και συνεχίζουμε ρίχνοντας το τυρί. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το μπέικον. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ½ ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου