Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Αφράτο ψωμί με ξηρή μαγιά - συνταγή John Chalaris




Υλικά:  για 6 φραντζολάκια

1 ½ κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
800 ml χλιαρό νερό
1 φακ. Ξηρή μαγιά
1 ½ κ.σ  ζάχαρη
1 ½ κ.σ. αλάτι
1 φλ. Καφέ λάδι

Εκτέλεση:


Ξεκινάμε βάζοντας το αλεύρι σε μια λεκάνη αν ζυμώσουμε στο χέρι, ή στον κάδο του μίξερ. Εγώ προτίμησα στο μίξερ. λοιπόν βάζουμε στον κάδο το αλεύρι, το χλιαρό νερό, την μαγιά και βάζουμε το μίξερ σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. (προσοχή ποτέ δεν φέρνουμε σε επαφή την μαγιά με το αλάτι γι’αυτό και ρίχνουμε το αλάτι μετά.) όταν η ζύμη μας ομογενοποιηθεί, την βγάζουμε από τον κάδο και πάνω στον πάγκο μας ζυμώνουμε για λίγο ακόμη. Κόβουμε σε 6 κομμάτια και τοποθετούμε σε μακρόστενα φορμάικα αφού τα έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και με πετσέτα για 1 ώρα ώστε να διογκωθεί και να διπλασιαστεί η ζύμη μας. Όταν διπλασιαστεί, αλείφουμε από πάνω με γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170  βαθμούς και για 30 με 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας. Όταν τα ψωμιά μας πάρουν χρώμα από πάνω είμαστε έτοιμοι. Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. (εγώ έφτιαξα και μικρά ψωμάκια για τα πρωινά)

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου