Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ΡΕΒΑΝΙ


Υλικά:

1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
Ξύσμα λεμονιού
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
3 κοφτά κουταλάκια μπεηκιν παουντερ
½ μισό κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 ½ φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 ½ φλιτζάνι γάλα

Για το σιρόπι:

3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
φλούδα  μισού λεμονιού

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε μαζί με το αλεύρι την μπεηκιν παουντερ και το αλάτι.  χωρίζουμε τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.  Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αφρατεψει μερικά λεπτά. Προσθέτουμε  το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου , διαδοχικά , με το γάλα, και το σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού.  Προσθέτουμε στο τέλος τα ασπράδια, αφού τα έχουμε χτυπήσει  σε πηχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά και το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Βράζουμε για 5 λεπτά περίπου τη ζάχαρη , το νερό και την φλούδα  λεμονιού. Το ρίχνουμε στο ρεβανί, το σιρόπι ζεστό και λίγο  λίγο. Όταν πιει όλο το σιρόπι το κόβουμε.  (κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι)

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου