Υλικά
1 πακ. φύλλο κρούστας
150 γραμ. βούτυρο λιωμένο
1 ½ λίτρ. φρέσκο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
1πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
κανέλα σκόνη
150 γραμ. βούτυρο λιωμένο
1 ½ λίτρ. φρέσκο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
1πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
κανέλα σκόνη
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, βανίλιες το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
όταν πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει λίγο.
Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ. Στρώνουμε τα μισά φύλλα να περισσεύουν απ’ έξω. Περνώντας με πινέλο ενδιάμεσα µε λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα σε στρώση.
Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα µέσα που εξέχουν. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς καλά µε πινέλο. Μπήγουμε τα φύλλα που περισσεύουν με ένα μαχαιράκι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμ. για 25 λεπτά, περίπου, ανάλογα τον φούρνο μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανέλα και ζάχαρη.
όταν πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει λίγο.
Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ. Στρώνουμε τα μισά φύλλα να περισσεύουν απ’ έξω. Περνώντας με πινέλο ενδιάμεσα µε λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα σε στρώση.
Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα µέσα που εξέχουν. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς καλά µε πινέλο. Μπήγουμε τα φύλλα που περισσεύουν με ένα μαχαιράκι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμ. για 25 λεπτά, περίπου, ανάλογα τον φούρνο μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανέλα και ζάχαρη.
Καλή σας επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου