Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Έχουμε τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα έως
να αφρατεξει.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε έως να ομογενοποιηθεί
. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ
και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Όταν ενσωματωθούν καλά τα υλικά
σταματάμε το χτύπημα.
Μπορούμε να τρίψουμε κουβερτούρα όπως στο βίντεο. Μπορούμε να βάλουμε μέσα στο μίγμα ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Επίσης ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή και καρύδα. Η επιλογή δική σας.
Πλάθουμε σε μπαλάκια και πιέζουμε με το χέρι να γίνουν πλατιά
ή αν έχουμε έναν κορνέ φτιάχνουμε με σχέδιο.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολιτικο χαρτί
και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18 με 20 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου