Υλικά
750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ ποτήρι λάδι
3 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. καφέ κονιάκ
½ κ.γ σόδα
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
3 κ.γ. μπέικιν
πάουντερ
1 κ.γ. κανελογαρύφαλλο τριμμένο
Καρύδια ελαφρά τριμμένα
Για το σιρόπι
1 ½ ποτήρι νερό
1 ½ ποτήρι μέλι
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάμε έως
να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα ταψι λαδόκολλα. Πλάθουμε και τα
τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε σε μέτριο
φούρνο 170 βαθμ. περίπου μισή ώρα.
Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για πέντε
λεπτά περίπου. Όταν έχουν πλέον κρυώσει τα μελομακάρονα, τα βουτάμε μέσα στο ζεστό
σιρόπι, για να τραβήξουν μέσα. Εφόσον έχουν μελωθεί καλά, τα στρώνουμε σε μια πιατέλα
και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο καρύδι.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου