Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Πρωτοχρονιάτικη κοτόπιτα με φλουρί

 

Φυσικά την φτιάχνουμε οποιαδήποτε μέρα του χρόνου παραλείποντας , τα κάστανα, τα κουκουνάρια και το φλουρί.


Υλικά

1 κοτόπουλο  750 γρ. περίπου
2 φύλλα σφολιάτας
1 πιπεριά πράσινη (κομμένη σε ψιλές φέτες)
1 πιπεριά Φλωρίνης (κομμένη σε ψιλές φέτες)
1 καρότο (τριμμένο στον τρίφτη)
200 γρ. μανιτάρια (κονσέρβα)
300 γρ. κεφαλοτύρι
10 φέτες μπέικον (κομμένες φέτες ζουλιεν)
220 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
140 γρ. κρασί
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
2 αυγά
4 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. κάρυ
1 κ.γ. στη μύτη μοσχοκάρυδο
1 κύβο κότας
Σουσάμι
Αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό για το άλειμμα  
100 γρ. κάστανα  βρασμένα και κομμένα σε κομματάκια (προαιρετικά)
30 γρ. κουκουνάρι (προαιρετικά)
Και φυσικά 1 φλουρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο για να βράσει.  Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι, το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τις πιπεριές, καρότο, κάρυ, μοσχοκάρυδο και την  πάπρικα.  Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.  Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον. Βγάζουμε από το τηγάνι το μπέικον και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι.  Μόλις σοτιριστεί το προσθέτουμε στο τηγάνι με τις πιπεριές και το καρότο.  Όταν βράσει το κοτόπουλο, το μαδάμε και το ρίχνουμε, μαζί με το μπέικον και τα μανιτάρια,  στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.  Αφήνουμε για δέκα λεπτά περίπου ανακατεύοντας και σβήνουμε με κρασί. Όταν απορροφηθεί το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο και την κρέμα γάλακτος.  Μόλις δέσει το μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε  μέσα, τα αυγά, (χτυπημένα), μαϊντανό και άνηθο, κάστανα, κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι, το τυρί και ανακατεύουμε καλά.  Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, λαδώνουμε το ταψί μας, στρώνουμε το φύλλο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, στρώνοντας ομοιόμορφα.  Βάζουμε το φλουρί και σκεπάζουμε από πάνω με το άλλο φύλλο. Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι και αλείφουμε με ένα αυγό αραιωμένο με μια κουταλιά της σούπας νερό. Προσθέτουμε και το σουσάμι. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς και για 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.  Όταν πάρει ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα βγάζουμε την πίτα μας και είμαστε έτοιμοι.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία !!!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου