Υλικά
700γρ. αλεύρι σκληρό
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200ml.
γάλα
100ml.
νερό χλιαρό
70ml.
Λάδι ηλιέλαιο
10γρ. μαγιά ξηρή
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
2 αυγά
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε την μαγιά, ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε
καλά να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε δυο με τρεις κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε
περίπου 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.
Προσθέτουμε το γάλα, γιαούρτι, λάδι, αυγά και ανακατεύουμε
ξανά να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Προσθέτουμε τρεις με τέσσερις κουταλιές αλεύρι,
το αλάτι και ξανά ανακατεύουμε για λίγο.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα μας, προσθέτουμε το αλεύρι
και πλάθουμε με τα χέρια. Τώρα έχουμε μια μαλακιά ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε
για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Όταν διπλασιαστεί σε όγκο την χρησιμοποιούμε
για διάφορες χρήσεις.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου