Για 8 πίτες
Υλικά
420 γρ. αλεύρι σκληρό
210 ml.
γάλα
100 ml.
Νερό
1 ½ κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.γ. μαγιά ξηρή
Λάδι για τηγάνισμα
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε
το γάλα, νερό, λάδι, μαγιά, και ζάχαρη.
ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για δέκα λεπτά να δουλέψει η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε
μέχρι να ξεκολλήσει το αλεύρι από τα χέρια μας, με την βοήθεια, βάζοντας λίγο αλεύρι
στα χέρια. Σε μια άλλη λεκάνη ρίχνουμε ελάχιστο
λάδι. Βάζουμε το ζυμάρι μέσα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Θα χρειαστεί μισή ώρα με μια ανάλογα την θερμοκρασία χώρου. Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, αλευρώνουμε ένα πάγκο και πλάθουμε σε μακρόστενο μπαστούνι. Κόβουμε σε 8 ισα μέρη. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε σχήμα στρογγυλό. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας
λάδι και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε τις πίτες μας μέχρι να χρισαφισουν και από τις
δυο πλευρές. Για κάθε πίτα βάζουμε πάλι
δυο κουταλιές λάδι. (προσοχή όχι δυνατή φωτιά
διότι θα αρπάξουν εξωτερικά και μέσα το ζυμάρι θα είναι άψητο.)
Καλή σας επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου