Υλικά
300 γρ. αλεύρι σκληρό
140 γρ. γάλα χλιαρό
100 γρ. ζάχαρη
27 γρ. μαγιά ξηρή
100 γρ. βούτυρο
3 αυγά χτυπημένα
2 βανίλιες
Σιρόπι
250 γρ. νερό
350 γρ. ζάχαρη
Φλούδα από λεμόνι
50 γρ. κονιάκ ή ρούμι
Γέμιση
100 γρ. σαντιγί σκόνη
200 γρ. γάλα κρύο
Επικάλυψη
½ φλ. καφέ μαρμελάδα βερίκοκο
1/3 φλ. καφέ νερό
30 γρ. φιστίκι Αίγινας ή καρύδι τριμμένο
Λίγα κερασάκια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα με την μαγιά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η μαγιά και αφήνουμε
μέχρι να αφρίσει. Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε
την ζάχαρη με το βούτυρο και χτυπάμε σε δυνατή
ταχύτητα μέχρι να αφρατεψει. Ύστερα βάζουμε
σε μέτρια ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο λίγο τα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και την μαγιά με το γάλα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα έως να ομογενοποιηθεί
η ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Ρίχνουμε
την ζύμη στην φόρμα και αφήνουμε ½ ώρα να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας, στους 170 βαθμούς.
Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου και
μπηγουμε ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό είμαστε έτοιμοι. Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη
και την φλούδα λεμονιού. Μόλις πάρει μια
βράση, αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ ή το ρούμι και αφήνουμε
να χλειαρινει λίγο. Όταν κρυώσει το κέικ το κόβουμε στην μέση οριζόντια και σιροπιάζουμε το κάτω μέρος καλά να ποτίσει
σιρόπι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την σκόνη
με το γάλα σε δυνατή ταχύτητα έως να γίνει σφιχτή σαντιγί. Στρώνουμε με έναν κορνέ
σαντιγί πάνω στο μισό κέικ. Σιροπιάζουμε το άλλο μισό καλά και προσεκτικά το σκεπάζουμε. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την μαρμελάδα με
το νερό και αλείφουμε από πάνω, να γυαλίσει. Γαρνίρουμε με την σαντιγί, ρίχνουμε
καρύδι τριμμένο ή φιστίκι Αίγινας και τέλος βάζουμε και τα κερασάκια. Αφήνουμε μια
ώρα στο ψυγείο και είμαστε πλέον έτοιμοι
για σερβίρισμα.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου