Ένα οικονομικό, νόστιμο
και εύκολο φαγητό
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 σακουλάκι μιξ λαχανικών ή φρέσκα λαχανικά
1 φλ. τσαγιού ρύζι
Καρολίνα
3 κ.σ. αλεύρι
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
Λίγο Μαϊντανό + άνηθο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο τηγάνι, λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, γυρνώντας
το από όλες τις πλευρές. Όταν κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές, το βγάζουμε
και το αφήνουμε στην άκρη. Για να ετοιμάσουμε
την σάλτσα, προσθέτουμε το αλεύρι στο λάδι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύοντας
συνέχεια, προσθέτουμε λίγο λίγο νερό και δυο κύβους ζωμό κοτόπουλου και τα καρυκεύματα.
Αν δούμε ότι μας πήζει η σάλτσα, προσθέτουμε
λίγο νερό ακόμη. αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Στρώνουμε τα λαχανικά στην γάστρα
και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε την σάλτσα περνώντας από σουρωτήρι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
15 λεπτά πριν γίνει το φαγητό, προσθέτουμε και το ρύζι. Τέλος βγάζουμε από τον φούρνο,
προσθέτουμε λίγο μαϊντανό + άνηθο και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου