Υλικά
900 γρ. ταχίνι
520 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γλυκόζη
175 γρ. νερό
10 γρ. κακάο
3 βανίλιες
Εκτέλεση
Βάζουμε μια φαρδιά κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και σε
μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, νερό, γλυκόζη, βανίλια και ανακατεύουμε. Όταν
αρχίσει να βράζει, μετράμε με ένα θερμόμετρο να φτάσει μέχρι τους 100 βαθμούς κελσίου. Αποσύρουμε
από την φωτιά και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Όσο θα κρυώνει θα ασπρίζει. Ρίχνουμε σε μια μπασίνα το ταχίνι. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε
με ένα γάντι σιλικόνης. Χωρίζουμε το μίγμα
στα δυο και στο ένα προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε έως να ξεκολλήσει από την
μπασίνα. Προσθέτουμε το μίγμα με το κακάο
στο άλλο μίγμα και ανακατεύουμε έως να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους.
Τοποθετούμε πιέζοντας το μίγμα σε μια φόρμα σιλικόνης και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και είμαστε έτοιμοι
για σερβίρισμα. Αν θέλουμε βάζουμε μέσα αμύγδαλα
ή ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου