Υλικά
500 γρ. αλεύρι για ψωμί
350 ml.
χλιαρό νερό
10 γρ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. κοφτή ζάχαρη
1 ½ κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Σουσάμι
Λίγο γάλα για άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο νερό την μαγιά, ανακατεύουμε και την αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι την ζάχαρη,
το αλάτι και ανακατεύουμε. ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην μέση. Όταν είναι έτοιμη η μαγιά την προσθέτουμε μαζί
με το λάδι στο αλεύρι. Και ανακατεύουμε. Όταν θα έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη, αλευρώνουμε
τον πάγκο και συνεχίζουμε να πλάθουμε για λίγο. Την αφήνουμε πάλι στο μπολ για
2 ώρες σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί. Μετά από
τις δυο ώρες, αλευρώνουμε τον πάγκο και ζυμώνουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και πλάθουμε
σε μπαλάκια. Αφήνουμε για λίγο σκεπασμένα να πάρουν λίγο όγκο. Αλείφουμε με γάλα τις μπαλίτσες, χαράζουμε με ένα
μαχαιράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς και για 35 λεπτά περίπου. Προσοχή
να πάρουν ελαφρύ χρώμα, όχι πολύ. Είμαστε έτοιμοι.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου