Υλικά
900 γρ. ταχίνι
360 γρ. ζάχαρη
180 γρ. γλυκόζη
90 γρ. νερό
3 βανίλιες
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα
στο μάτι της κουζίνας και σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την γλυκόζη, νερό, και
την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Με ένα θερμόμετρο
μετράμε την θερμοκρασία και όταν φτάσει στους 110
βαθμούς κελσίου, αποσύρουμε από την φωτιά. χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Όσο κρυώνει θα ασπρίζει. Ρίχνουμε
σε μια μπασίνα το ταχίνι, Προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε
σταδιακά το σιρόπι και ανακατεύουμε με
ένα γάντι σιλικόνης. Ανακατεύουμε έως να ξεκολλήσει από την μπασίνα. Τοποθετούμε πιέζοντας το μίγμα σε μια φόρμα
σιλικόνης ή σε αλουμινένια και αφήνουμε
να κρυώσει. Όταν κρυώσει καλά,
ξεφορμάρουμε και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα. Αν θέλουμε βάζουμε μέσα αμύγδαλα ή ότι άλλο
μας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου