Υλικά
Για τον κιμά
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελάχιστο λάδι
Μαϊντανό
1 ξυλ κανέλα
Πιπέρι
Αλάτι
Για την ζύμη
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
2 κ.γλ. ξερή μαγιά
1 ½ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
200 γραμ. φρέσκο χλιαρό γάλα
150 γραμ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση ,
ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
καλά. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε
να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.
Σοτάρουμε
τον κιμά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε
το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε
την κανέλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε
τον κιμά να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά, μέχρι να πήξει και να δέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου