Υλικά
3 κιλ. Σπανάκι φρέσκο (το ψιλοκόβουμε)
8 φύλ. Κρούστας
1 κρεμμύδι (μέτρια κομμένο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (μέτρια κομμένο)
100 γρ. κεφαλοτύρι ή φέτα
2 αυγά (χτυπημένα)
Λίγο άνηθο
50 γρ. βούτυρο
2 κύβους κότας
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο χαμηλώνουμε το μάτι στο μέτριο και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με
το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε. Όταν σοταριστουν, ρίχνουμε μέσα το σπανάκι
και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Προσθέτουμε τους κύβους, αλάτι, πιπέρι,
ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Μετά από δέκα λεπτά ανοίγουμε και προσθέτουμε τον άνηθο.
Αφήνουμε να βράζει χωρίς καπάκι για να εξατμιστούν τα υγρά που έχουν δημιουργηθεί.
Όταν πιει τα υγρά μεταφέρουμε την κατσαρόλα πάνω σε μια σχάρα. Προσθέτουμε τα αυγά
και το τυρί και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα ή μακρόστενη. Στρώνουμε
ένα ένα τα φύλλα ενώ τα λαδώνουμε κάθε φορά. Προσθέτουμε το μίγμα μας και το πατάμε απαλά
με ένα κουτάλι. Γυρνάμε τα φύλλα προς τα μέσα και αλείφουμε με λάδι. Αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι το φύλλο από την μέση
και πιέζουμε προς τα μέσα τα φύλλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά και ανάλογα
το φούρνο. Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε, σκεπάζουμε
με αλουμινόχαρτο. Όταν είναι έτοιμο και έχει
ψηθεί καλά, παίρνοντας χρυσαφί χρώμα, το
αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Μόλις κρυώσει
λίγο μπορούμε να κόψουμε και να σερβίρουμε.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου