Αγαπημένο Ιταλικό γλυκό.
για πυρέξ 40 Χ 27 εκ.
Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ (40 μπισκότα)
1000 γρ. τυρί μασκαρπόνε
4 αυγά
7 κ.σ. ζάχαρη
λίγο κονιάκ
3 φλ. καφέ espresso
1000 γρ. τυρί μασκαρπόνε
4 αυγά
7 κ.σ. ζάχαρη
λίγο κονιάκ
3 φλ. καφέ espresso
Ελάχιστο γάλα
κακάο
κακάο
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια
έως να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και το αφήνουμε στο ψυγείο. Ύστερα σε μια
πασίνα χτυπάμε τους κρόκους με τέσσερις κ.σ. ζάχαρη
μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, στο μίγμα με τους κρόκους και
την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. προσθέτουμε την μαρέγκα, ελάχιστο κονιάκ και ανακατεύουμε
με μια μαριζ, για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ετοιμάζουμε τρία φλ. εσπρέσο
και τον ρίχνουμε σε μπολ. Ρίχνουμε τρεις κουταλιές ζάχαρη, ελάχιστο
γάλα και μια κουταλιά σούπας κονιάκ. Βουτάμε
τα μπισκότα στον εσπρέσο για δευτερόλεπτα για να μην μας μουλιάσουν. Στρώνουμε στον πάτο του πυρέξ ή του ταψιού, μια
στρώση μπισκότα. Στρώνουμε το μισό από
το μίγμα με το μασκαρπόνε. Βουτάμε στον εσπρέσο τα υπόλοιπα μπισκότα και στρώνουμε
άλλη μια στρώση. Στρώνουμε και το υπόλοιπο
μίγμα μασκαρπόνε. Τέλος κοσκινίζουμε από
πάνω το κακάο, και είμαστε έτοιμοι. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
μέχρι να παγώσει. Είμαστε έτοιμοι να το απολαύουμε.
Καλή επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου