Υλικά
2 κιλά χοιρινό λαιμό
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. μουστάρδα
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο,
ψιλοκομμένο
1 σκελ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη
ζουλιεν
1 πιπεριά κέρατο κομμένη
ζουλιεν
1 μήλο κομμένο κυδωνάτο
1 πορτοκάλι κομμένο
στο μέγεθος του χοιρινού
4 φέτες ανανά κομμένες
σε μέτριο μέγεθος
1 φλ. κρασί λευκό ξηρό
600 ml ζωμός
βοδινού
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. μέλι
1/3 ματσάκι
μαϊντανό ή μάραθο ψιλοκομμένο, για
γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. το αλείφουμε με μουστάρδα, αλάτι, και πιπέρι.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας καλά.
Μόλις ροδοκοκκινίσει,
το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος.
Στην κατσαρόλα
σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το μήλο, πορτοκάλι, ανανά. Σβήνουμε
με κρασί και αφήνουμε να
εξατμιστεί.
Ρίχνουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζωμό βοδινού, τα φύλλα
δάφνης, το μέλι και μαγειρεύουμε σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Ωστόσο ετοιμάζουμε το πιλάφι φούρνου. 2 κούπες ζεστό νερό, 1 κούπα ρύζι, 1 κ.σ. βούτυρο, 1 φέτα λεμόνι, αλάτι, 1 κύβο
βοδινού, 1 δάφνη. 20 λεπτά στο φούρνο σκεπασμένο. Βγάζουμε και ανακατεύουμε εφόσον κρυώσει για
να μην λασπώσει.
Σερβίρουμε το κρέας με πιλάφι και γαρνίρουμε με μαϊντανό ή μάραθο.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου