Υλικά
1 σφυρίδα
4 πατάτες
3 κρεμμύδια
3 ρίζες σέλινο
2 καρότα
Λίγο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ψάρι. Το βάζουμε σε ένα ταψί, το αλείφουμε με αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και λάδι. Στύβουμε ένα λεμόνι και τοποθετούμε στη κοιλιά του μια φέτα λεμόνι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Εφόσον έχουμε κόψει τις πατάτες σε ροδέλες, τις τοποθετούμε στο πάτο ενός ταψιού. Ύστερα τα κρεμμύδια και εν συνεχεία τα υπόλοιπα λαχανικά. Στο τέλος προσθέτουμε και τις ντομάτες σε κύβους μαζί με το ζουμί τους. Προσθέτουμε λάδι, νερό εφόσον έχουμε διαλύσει μια κουταλιά της σούπας μπελτέ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στα υλικά και περιχύνουμε πάνω του, το ζουμί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και για μια ώρα, ανάλογα τον φούρνο. Βγάζουμε και διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου