Ένα γρήγορο δροσερό καλοκαιρινό γλυκό
Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
400γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ή σαβαγιαρ
Για το βρέξιμο των μπισκότων κονιάκ ή ρούμι.
Βάζουμε φρούτα της αρεσκείας μας.
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ βρέχουμε με κονιάκ ή ρούμι τον πάτο. βάζουμε μια στρώση μπισκότα και τα βρέχουμε με κονιάκ ή ρούμι. Δεν τα μουσκεύουμε διότι όσο μένουν, μαλακώνουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε την μισή δόση από το μίγμα μας και στρώνουμε ομοιόμορφα με μια μαριζ. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση με τα μπισκότα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να παγώσει λίγο. Τέλος κόβουμε σε κομματάκια το φρούτο της αρεσκείας μας και τοποθετούμε πάνω στο γλυκό. Ξανά βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες να παγώσει καλά και είμαστε έτοιμοι να το απολαύουμε.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου