Υλικά
500 ml. κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Μπισκότα σαβαγιάρ
Φρούτα αρεσκείας μας
Κονιάκ ή ρούμι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα έως να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Βγάζουμε από το μίξερ το κάδο, προσθέτουμε το παγωμένο γιαούρτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί. Παίρνουμε το μισό μίγμα και το βάζουμε σε άλλο μπολ. Τρίβουμε μέσα τα μπισκότα σαβαγιάρ και προσθέτουμε ελάχιστο κονιάκ ή ρούμι. Μπορούμε κάλλιστα να ψιλοκόψουμε τα φρούτα αρεσκείας μας και να τα αναμείξουμε μαζί. Προσθέτουμε από το μίγμα σε μπολάκια, μέχρι την μέση. Με το υπόλοιπο μίγμα, γαρνίρουμε από πάνω. Στολίζουμε με φρούτα και θρυμματισμένα μπισκότα. Αφήνουμε στο ψυγείο , τρεις με τέσσερις ώρες να παγώσουν καλά.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου