Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
200 γρ. ζάχαρη άχνη.
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγά.
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ.
1 κ.γ. υγρή βανίλια
Μαρμελάδα με την γεύση που σας αρέσει.
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση
βάζουμε σε μια λεκανιτσα το βούτυρο σε κομματάκια και θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε
την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ
σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας μέχρι
να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μπεικιν με την υγρη βανίλια και ανακατεύουμε
για λίγο. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά
και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Γεμίζουμε την σακούλα του
κορνέ με το μίγμα μας.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με το κορνέ φτιάχνουμε τα μπισκότα μας σε ότι μέγεθος και σχέδιο θέλουμε. προσπαθούμε να είναι ίδια σε μέγεθος και μάκρος. Ψήνουμε στους 180 για 12 λεπτά περίπου ανάλογα την θερμοκρασία του φούρνου μας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε λίγη μαρμελάδα στο ένα και τα ενώνουμε μαζί. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνουμε σε Μπεν Μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Βουτάμε την μια άκρη στην κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τρούφα ή καρύδα..
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου