Υλικά
110γρ.ασπάδια αυγών
210γρ.ζάχαρη
1 στικ βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα ινοξ μπολ ώστε ύστερα να το τοποθετήσουμε πάνω σε ένα κατσαρόλι με νερό που βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία, για Μπεν Μαρί. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά.
Τοποθετούμε το μπολ πάνω από το κατσαρόλι και χτυπάμε με ένα σύρμα έως να λιώσει η ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη, μεταφέρουμε το μπολ στον πάγκο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως να σφίξει και να στέκεται. Θα κάνει κορυφές και θα είναι γυαλιστερή.
βάζουμε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, για να γαρνίρουμε από πάνω τα γλυκά μας.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου