Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Κοτόπιτα με χοντρό μακαρόνι και σπιτικό φύλλο


 

Υλικά

 

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

250 γρ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου

180 γρ. κρέμα γάλακτος

    1 αυγό

    1 κ.γ αλάτι

 

Για τη γέμιση

750 γρ. κοτόπουλο

1 πακ. Μακαρόνια Νο2

200 γρ. κρέμα γάλακτος

400 γρ. μιξ λαχανικών ή πιπεριές διαφόρων χρωμάτων

Λίγο κεφαλοτύρι

1 καρότο ξυσμένο στο τρίφτη

1 κρεμμύδι

Κάρυ

Μοσχοκάρυδο

Πιπέρι

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο και ύστερα το μαδάμε σε μικρά κομματάκια.

Ξεκινάμε με την ζύμη. Ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη, το αλεύρι και ανοίγουμε ένα λάκκο στη μέση.  Προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό, αλάτι, και την κρέμα γάλακτος. Αρχίζουμε και ζυμώνουμε πιέζοντας στην αρχή το βούτυρο. Ζυμώνουμε έως να αρχίσει να ξεκολαει η ζύμη από το χέρι μας. (για να ξεκολλήσει από τα χέρια ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι, όχι πολύ). Την διπλώνουμε σε αντικολλητικο χαρτί και την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.

 

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα κρυώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.  Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το καρότο σε σιγανή φωτιά.   Όταν μαραθούν προσθέτουμε και το μιξ λαχανικών.  Μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε το κοτόπουλο,  ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε.  Δυναμώνουμε τη φωτιά και  προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος   ανακατεύοντας. Μόλις πιει τα υγρά, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. 

 

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πάνω σε αλευρωμένο πάγκο κάνουμε ένα μπαστούνι το οποίο θα το κόψουμε σε τέσσερα ισια κομμάτια.  Αρχίζουμε και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο  αλευρώνοντας και γυρνώντας το.  Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο αλείφοντας με λάδι.  Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο ίδια διαδικασία.    Ανακατεύουμε την γέμιση με τα μακαρόνια. Στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί. Από πάνω ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι.  Τώρα ανοίγουμε το επόμενο φύλλο και  σκεπάζουμε από πάνω, πάλι αλείφοντας με λάδι.  Τέλος το τελευταίο φύλλο. Διπλώνουμε το ζυμάρι προς τα μέσα.  Αλείφουμε  με ένα αυγό με λίγο γάλα.  Χαράζουμε το φύλλο με ένα μαχαίρι.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.  Τέλος βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο την απολαμβάνουμε..

 

Καλή επιτυχία!!!                   https://youtu.be/UYQvLqx8y7E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου