Ένα κατεξοχήν κυριακάτικο φαγητό, απλό, νόστιμο, παραδοσιακό!!
Υλικά για 4–5 μερίδες.
1 κιλ. αρνί μπούτι ‘η (όποιο μέρος σας αρέσει)
5 πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
δεντρολίβανο
ρίγανη
1/3 φλ. ελαιόλαδο
4-5 κομματάκια βούτυρο (προαιρετικά)
120 γρ. νερό
Από 2 λεμόνια το χυμό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κ.σ. μουστάρδα
Λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας πολύ καλά. Στύβουμε δυο λεμόνια και ξύνουμε στον τρίφτη 1 λεμόνι. Ρίχνουμε μέσα στο μούλτι, το νερό, μουστάρδα, χυμό λεμονιού, μια σκελίδα σκόρδο, μαϊντανό, ρίγανη, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί η μαριναδα μας. Μεταφέρουμε τη μαριναδα μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυδωνάτες. Τις περνάμε μέσα από την μαριναδα και τις αραδιάζουμε στη γάστρα. Προσθέτουμε τα κομμάτια αρνιού, στις πατάτες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, βούτυρο, δυο σκελίδες σκόρδο και την μαριναδα.
Σκεπάζουμε τη γάστρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 190 βαθμούς. Όταν περάσει μια ώρα, ελέγχουμε τα υγρά διότι ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου